سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
به یاد دوست
درباره وبلاگ


کاش بنده خدا باشم.
پنج شنبه 90 بهمن 27 :: 12:34 صبح ::  نویسنده : کامران اویسی


تبر شبکه‌‌های ماهواره‌ای بر تنه نهاد خانواده روستایی
یک پژوهشگر آسیب های اجتماعی گفت: با افزایش مخاطبان شبکه‌های ماهواره‌ای     در روستاها روند زندگی سنتی روستاییان دستخوش تغییراتی شده و باعث ایجاد شکاف نسلی     در جوامع روستایی شده است   .


صدای شیعه: جعفر بای، پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: با توجه به توسعه استفاده‌کنندگان شبکه‌های ماهواره‌ای نهاد خانواده، صفا و صمیمیت که از ویژگی زندگی روستایی است، به مخاطره افتاده و به علت مداخله عناصر غیرخودی دستخوش دگرگونی و تحولات شگرفی گشته است.

وی افزود: به علت غیر مرتبت و نامأنوس بودن مسایل مطرح شده در شبکه‌های ماهواره‌ای و شدت تبلیغات منجر به پذیرش یک نوع باور در افکار عمومی جامعه روستایی شده و به عنوان یک باور قالب، مقبولیت خاصی پیدا و شیوه معیشتی روستاییان را تحت تأثیر قرار داده است.

بای به مصادیق تأثیر شبکه‌های ماهواره‌ای بر زندگی روستاییان اشاره کرد و گفت: الگوهای رفتاری نسل جدید از نظر نوع پوشش، افکار و اندیشه، نوع معیشت، اشتغال و حتی الگوهای مصرف تحت تأثیر برنامه‌های ماهواره‌ای قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: جوانان با الگوبرداری از اندیشه‌های شیطانی شبکه‌های ماهواره‌ای از خانواده‌های خویش انتظاری مشابه آنچه دیده‌اند را دارند و چون این نگاه به لحاظ طبیعی قابل تحقق نیست، به مناقشات خانوادگی دامن زده و با تشنج و درگیری در خانواده زمینه طلاق در جامعه روستایی فراهم می‌شود و این امر موجب بروز بعضی از کج‌روی‌های اجتماعی می‌شود.

این پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی بااشاره به آسیب‌های دیگر سیستم‌های ارتباطی بر جوامع روستایی گفت: اگر قبل از ورود این سیستم‌ها فرهنگ استفاده از آنها نهادینه نشده باشد، استفاده از آنها می‌تواند زمینه بزهکاری‌های جدید را در جوامع روستایی به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در این میان مسجد و روحانیت می‌تواند با آگاهی‌بخشی به بزرگسالان و زمینه‌سازی جذب جوانان و نوجوانان استفاده بهینه و اصولی را به آنان آموزش داده و از هرگونه سوء استفاده سیستم‌های ارتباطی جدید جلوگیری کرده و آنها را از عواقب و فرجام استفاده نادرست از این ابزارها آگاه سازند.




موضوع مطلب : ماهواره