سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
به یاد دوست
درباره وبلاگ


کاش بنده خدا باشم.
دوشنبه 95 مرداد 25 :: 12:50 عصر ::  نویسنده : کامران اویسی
معاون پژوهشکده قرآن و علم با اشاره به لزوم بهره‌مندی از روش‌های جدید در بیان معارف قرآن، گفت: انتقال مفاهیم دینی و قرآنی با استفاده از روش‌هایی چون اینفوگرافی و موشن‌گرافی در دستور کار این پژوهشکده قرار دارد.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین کامران اویسی، معاون پژوهشکده قرآن و علم در گفت‌و‌گو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ضرورت بهره‌مندی از روش‌های نمایشی روزآمد در بیان معارف قرآنی، اظهار کرد: استفاده از اسلایدهای پاورپوینتی در کلاس‌های آکادمیک دروس تفسیری در کنار تهیه اینفوگرافی و موشن‌گرافی، تا حد زیادی می‌تواند بر جذابیت‌ انتقال معارف اسلامی و قرآنی بیافزاید؛ پژوهشکده قرآن و علم سعی کرده است تا از این روش‌های گرافیکی استفاده کند تا محتوای مناسبی برای شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها و فضای مجازی و حتی رسانه‌های تصویری مانند تلویزیون فراهم کند. 
 
وی با اشاره به اینکه استفاده از اسلایدهای پاورپوینتی در کلاس‌های آکادمیک دروس تفسیری، تهیه اینفوگرافی از معارف اسلامی و همچنین موشن‌گرافی تا حد زیادی می‌تواند بر جذابیت‌های معارف اسلامی و قرآنی بیافزاید، گفت: پژوهشکده قرآن و علم، سعی کرده است تا با استفاده از این تکنولوژی‌های گرافیکی، محتوای مناسبی برای شبکه‌های اجتماعی، سایت‌ها، فضای مجازی و حتی رسانه‌های تصویری مانند تلویزیون فراهم کند. 
 
وی نیاز به جذاب‌سازی روش‌های انتقال معارف قرآنی را ضروری خواند و گفت: معمولا کلاس‌های آکادمیک تفسیر و امثال آن که هر جلسه حدود 90 دقیقه به طول می‌انجامد، گاهی اوقات ملال‌آور می‌شود و استفاده از روش‌های یاد شده در تدریس این درس‌ها به پویایی بیشتر کلاس و جذابیت محتوایی آن می‌انجامد و از این روش‌ها حتی می‌توان در برنامه‌های گفتگو‌محور معارفی رسانه ملی به منظور جمع‌بندی مطالب استفاده کرد. 
 
حجت‌الاسلام والمسلمین اویسی اظهار کرد: پژوهشکده قرآن و علم موسسه آموزش‌عالی آل طه، با این رویکرد تولید محتوای دینی و قرآنی را در اولویت کارهای خود قرار داد که کار مطالعاتی صورت گرفته برای نیل به این هدف، یک ماه به طول انجامید و پروپوزال اولیه آن آماده شد. 
 
وی گفت: پیش‌بینی می کنیم استفاده از این روش‌ها مورد استقبال تمامی اقشار به ویژه افرادی که کمتر به مطالعه متون و مفاهیم معارفی می‌پردازند و همچنین تازه مسلمانان و یا مسلمانان کشورهای غیر اسلامی قرار گیرد. 
 
معاون پژوهشکده قرآن و علم گفت: هزینه تهیه و تولید محتوای معارفی با استفاده از این روش‌ها برای فاز نخست چیزی نزدیک صد میلیون تومان است و در صورت تأمین اعتبار می‌توان پروژه را بزرگ‌تر نمود؛ پزوهشکده قرآن و علم از آنجا که یک مجموعه غیر‌دولتی محسوب می شود و بودجه اش را خود تأمین می‌کند، خیّرین و کسانی که علاقه مند به صرف هزینه در راه قرآن برای بهینه‌سازی روش‌های تبلیغ معارف قرآنی هستند، این پژوهشکده را یاری نمایند. 
 
وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر سعی شده است با شبکه‌های تصویری سیما تعاملاتی داشته باشیم و سپس وارد فضای مجازی شویم، گفت: اینفوگرافی قسمتی از آیات علمی قرآن یعنی آیاتی که می‌توان یک برداشت علمی از آنها داشته باشیم، تهیه شده که حدود ده آیه است، اما پیش‌بینی می‌کنیم به بیش از صد آیه برسد.



موضوع مطلب : خبر, اویسی, تفسیر, کامران, دکتر, پژوهشکده, حجت الاسلام و المسلمین, قرآن و علم

14 مرداد 1395 ساعت 21:03

عضو هیئت علمی دانشگاه آل‌طه عنوان کرد:

لزوم فعالیت گروهی در زمینه طبقات‌نگاری مفسران شیعه

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی دانشگاه آل طه با بیان اینکه نوشتن کتب طبقات مفسران برای معرفی مفسران شیعه به نسل جوان، امری ضروری است که در دوره معاصر باید به صورت کار گروهی دنبال شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین کامران اویسی، عضو هیئت علمی دانشگاه آل طه امروز، 14 مرداد در دومین همایش فرهنگ و اندیشه دینی گفت: در سال‌های اخیر توجه به قرآن و پژوهش‌های علوم قرآنی و تفسیر رو به ازدیاد است و یکی از کاملترین و بلکه تنها کتاب جامع در مورد طبقات مفسران در شیعه مربوط به مرحوم عقیقی بخشایشی است.
وی اظهار کرد: مرحوم عقیقی در این کتاب به ترتیب تاریخی به شرح حال علمی و زندگانی مفسران شیعه پرداخته است و یکی از ویژگی‌های آن این است که اگرچه در کتب پیشین به صورت پراکنده شرح حال علمی و زندگی مفسران شیعه بررسی شده ولی در این کتاب بیش از دو هزار نفر از مفسران با عنوانی مستقل بررسی شده است.

وی تاکید کرد: از این رو جامعیت معرفی مفسران شیعه در این کتاب تداعی کننده نوعی از دایرة المعارف نویسی است و خواننده را با علوم قرآنی نیز آشنا می‌کند.
این محقق تصریح کرد: دومین ویژگی این کتاب تاییدات علما و دانشمندان معاصر و مراجع تقلید از این اثر است البته به نظر می‌رسد ویرایش ادبی این کتاب برای غنی بخشی به آن کار لازمی است.
اویسی با بیان اینکه در این کتاب برخی تفاسیر اهل سنت به عنوان شیعه آمده است اظهار کرد: با اینکه این اثر مخصوص مفسران شیعه است اما از تعدادی از مفسران اهل سنت قرون چهارم و پنجم مانند جصاص نیز نامبرده شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آل طه عنوان کرد: در این کتاب ترجمه‌های معاصر قرآن به صورت استطرادی بررسی شده و البته تعداد مفسرانی نیز که در این کتاب آمده از تعداد دو هزار موردی که ادعا شده کمتر است از این رو اصلاحاتی در آن لازم است و نیاز به تکمیل اطلاعات در خصوص برخی اشخاص دارد.
این محقق ذکر تاریخ‌های وفات متعدد برای یک مفسر را از نقاط ضعف آن برشمرد و ادامه داد: همچنین مولف از برخی کتب قصص در اثناء کتب تفسیری یاد کرده است در حالی که برخی معتقدند تعداد 226 کتاب با عنوان کتب تفسیر تاریخی و قصص الانبیاء وجود دارد که تاریخی و داستان هستند ولی وی در ذیل مفسران نام برده است.
اویسی افزود: نوشتن کتب دایرة‌المعارفی و فهرست‌نویسی و ترجمه‌نویسی و ... بسیار دشوار است از این رو مرحوم عقیقی بخشایشی زحمات زیادی برای تدوین این اثر کشیده‌اند.
وی تاکید کرد: برای دوره معاصر لازم است که نهادهای مردمی و سمان‌ها و گروه‌هایی وارد عرصه طبقات‌نگاری شوند و به تعمیق، اصلاح و تکمیل اثر مرحوم عقیقی بپردازند و گامی مهمتر برای معرفی مفسران شیعه به نسل جوان بردارند.

جایگاه توبه در نهج‌البلاغه

همچنین فهیمه غلامی‌نژاد، محقق و پژوهشگر در این همایش به ارایه مقاله‌ای با عنوان جایگاه توبه و استغفار در نهج‌البلاغه پرداخت و گفت: توبه و استغفار یکی از مهمترین آموزه‌های اخلاقی و تربیتی در نهج البلاغه است.
وی افزود: امام همواره در نهج‌البلاغه مردم را توبه دعوت فرموده‌اند و در تمامی مباحث اعم از حکمت ها و ... استفاده شده به گونه‌ای که 31 مرتبه کلمه توبه و 39 مرتبه استغفار در نهج‌البلاغه تکرار شده است.
این محقق بیان کرد: حضرت یکی از صفات متقین را توبه برمی‌شمارد و اتصاف به این صفت الگو برای سایر انسان‌هاست زیرا همه انسان‌ها به علت عدم معصومیت نیازمند توبه و استغفار هستند و خداوند این راه را باز فرموده است.
غلامی‌نژاد عنوان کرد: توبه در لغت به معنای شرم، رجوع و برگشت و در اصطلاح به معنای پشیمانی و بازگشت از خلاف و عصیان و عزم بر عدم بازگشت است و استغفار نیز در لغت به معنای پوشاندن است.
وی افزود: حضرت در حکمت 94 فرمودند اگر مرتکب بدی شدید و گناه کوچک و یا بزرگ باشد استغفار و توبه کنید زیرا انسان فی نفسه این موضوع را باید نصب‌العین قرار دهد که در آیات قرآن نیز به صراحت بر این مسئله تاکیدشده است.




موضوع مطلب : خبر, کامران, اویسی, دکتر, حجت الاسلام, استاد, دانشگاه, حوزه, طبقات, تفسیر, قرآن, بخشایشی, کنگره, اندیشه دینی